Cardul national de asigurari sociale de sanatate

libris.ro
★ ★ ★Potrivit Hotararii de Guvern nr. 900/2012 privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul national de asigurari sociale de sanatate, utilizarea cardului naţional de

asigurări sociale de sănătate de către asigurati şi furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale se face incepand cu 1 ianuarie 2013.

Ordinul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 633/2012 pentru aprobarea structurii informatiilor inscrise pe cardul national de asigurari sociale de sanatate aproba structura informatiilor inscrise pe cardul naţional de asigurări sociale de sănătate, astfel:

 • modelul cardului naţional de asigurări sociale de sănătate şi datele inscrise pe acesta
 • informatiile scrise pe cipul cardului naţional de asigurări sociale de sănătate.

Informatiile scrise pe cipul cardului naţional de asigurări sociale de sănătate se refera, printre altele, la:

 • datele de identificare ale asiguratului;
 • nume şi prenume medic de familie, numarul de telefon al acestuia;
 • persoana de contact, numarul de telefon al acesteia;
 • grupa sanguina, Rh;
 • status donator organe;
 • diagnostice medicale cu risc vital;
 • boli cronice.

Cardul national de asigurari sociale de sanatate

★ ★ ★


StoreFashion.ro
★ ★ ★

Despre Asistenta contribuabili

Am creat Asistenta Contribuabili cu scopul de a aduna intr-un singur loc diverse informatii oficiale (imprastiate pe tot internetul) necesare din domeniul fiscal, contabil, legislativ, consultanta fiscala. Daca am reusit sau nu ramane la aprecierea dvs. Materialele afisate pe site sunt strict pentru informarea dvs, non-comerciala. Nu suntem raspunzatori pentru nici un prejudiciu direct sau indirect, accidental sau intentionat, rezultat in urma utilizarii acestui site sau a oricaror site-uri legate la acest site.

Comentarii

Cardul national de asigurari sociale de sanatate — 4 comentarii

 1. site-ul dv. nu prea este pus la punct in privinta soft-ului. merge cam aiurea.
  as vrea sa va intreb daca Declaratia 101 trebuie neaparat supervizata de un expert contabil/contabil autorizat sau o poate depune orice “muritor de rând”? auzisem de la cineva ca trebuie neaparat supervizata de o persoana autorizata. e adevarat?

  multumesc.

  • Exista un proiect de ordin cu instructiuni legate de vizarea declaratiei 101 de catre consultantul fiscal, ce urmeaza a fi aprobat. Pana la aparitia ordinului nu se stie cum va decurge aceasta procedura.