Codul fiscal cu Normele de aplicare valabil in 2016

AdevarulShop.ro
★ ★ ★Codul fiscal cu Normele de aplicare valabil in 2014Codul fiscal cu Normele de aplicare valabil in 2016 ( Legea 227/2015) a fost actualizat prin mijloace informatice de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Ultima actualizare a fost facuta inclusiv cu Legea nr. 358 din 31 decembrie 2015 publicată în Monitorul Oficial . 

Codul fiscal + Normele de aplicare valabil in 2016 actualizat la zi poate fi gasit pe pagina “Legislatiedin meniul superior.

★ ★ ★


StoreFashion.ro
★ ★ ★

Despre Asistenta contribuabili

Am creat Asistenta Contribuabili cu scopul de a aduna intr-un singur loc diverse informatii oficiale (imprastiate pe tot internetul) necesare din domeniul fiscal, contabil, legislativ, consultanta fiscala. Daca am reusit sau nu ramane la aprecierea dvs. Materialele afisate pe site sunt strict pentru informarea dvs, non-comerciala. Nu suntem raspunzatori pentru nici un prejudiciu direct sau indirect, accidental sau intentionat, rezultat in urma utilizarii acestui site sau a oricaror site-uri legate la acest site.

Comentarii

Codul fiscal cu Normele de aplicare valabil in 2016 — 4 comentarii

 1. Va rog sa-mi spuneti,care este valoarea automobilelor de lux,inregistrate pe societate pentru calculul amortizarii deductibile.Va multumesc.

  • Dupa parerea mea pur personala, valoarea automobilului este cea din factura. Daca va referiti la partea legislativa, aceasta este Legea 15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat si HG 105/2007 prin care se stabileste ca valoarea minimă de intrarea mijloacelor fixe la 1.800 lei.
   Conform Codului fiscal, art. 21, pct. 4, lit. t) puteti deduce doar 50% din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii economice, cu o masă totală maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului. Aceste cheltuieli sunt integral deductibile pentru situaţiile în care vehiculele respective se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

   1. vehiculele utilizate exclusiv pentru servicii de urgenţă, servicii de pază şi protecţie şi servicii de curierat;

   2. vehiculele utilizate de agenţii de vânzări şi de achiziţii;

   3. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru serviciile de taximetrie;

   4. vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plată, inclusiv pentru închirierea către alte persoane sau pentru instruire de către şcolile de şoferi;

   5. vehiculele utilizate ca mărfuri în scop comercial.

   Cheltuielile care intră sub incidenţa acestor prevederi nu includ cheltuielile privind amortizarea.
   As vrea sa stiu si parerea dvs, acesta speta este interesanta dintr-un anume punct de vedere.

 2. Sunt persoană cu handicap, împreună cu soțul dețin un apartament, în 2011 am depus la Primărie cerere de scutire impozit pentru apartament și anul acesta primăria reclamă impozitul de pe anii din urmă, îmi spun că trebuie să plătesc jumătate din impozit pentru că soțul e coproprietar.
  Eu știu că articolul 284 spune că scutirea de impozit e integrală, nu doar de 50%.
  Ce îmi puteți spune despre această temă?