Comunicat de presa – Ministerul Agriculturii

libris.ro
★ ★ ★Comunicat de presa – Ministerul Agriculturii :

“În şedinţa de Guvern din data de 30 ianuarie 2013 a fost prezentată o notă a ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, prin care deţinătorii de ferme familiale ar putea fi sprijiniţi din

fonduri europene pentru a face diverse investiţii. Astfel, aceştia vor putea primi fonduri pentru achiziţia de utilaje sau pentru construcţii.

Ministrul Daniel Constantin va discuta în perioada următoare cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a modifica Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) în scopul obţinerii acestei finanţări.  “Aceasta este principala modificare pe care doresc să o fac în PNDR în 2013. Aş vrea să vin cu măsuri complementare pentru deţinătorii de ferme familiale, care să-i ajute pe aceşti oameni să facă investiţii şi să-şi desfacă producţia pe care o obţin”, a precizatDaniel Constantin.

Ferma familială reprezintă entitatea care desfăşoară o activitate economică permisă de lege, individual sau împreună cu familia sa pentru asigurarea autoconsumului, dar şi pentru  comercializarea surplusului de produse obţinute. Activitatea economica desfăşurată de către ferma familială – permanent, ocazional sau temporar trebuie înregistrată şi autorizată în condiţiile legii.

MADR intenţionează deschiderea unei noi sesiuni prin Măsura 121 dedicată exploataţiilor de semi-subzistenţă în vederea dezvoltării activităţii agricole către piaţă (proiecte între 5.000 – 50.000 Euro). Aceşti beneficiari pot fi eligibili la viitoarea schemă de subvenţionare a dobânzii şi pentru cea de actualizare a diferenţei de curs valutar pentru achiziţia de utilaje în cadrul Măsurii 121. Se vor stabili proiecte tip, acordate cu titlu gratuit, pentru ferme destinate acestor fermieri.”

★ ★ ★


StoreFashion.ro
★ ★ ★

Despre Asistenta contribuabili

Am creat Asistenta Contribuabili cu scopul de a aduna intr-un singur loc diverse informatii oficiale (imprastiate pe tot internetul) necesare din domeniul fiscal, contabil, legislativ, consultanta fiscala. Daca am reusit sau nu ramane la aprecierea dvs. Materialele afisate pe site sunt strict pentru informarea dvs, non-comerciala. Nu suntem raspunzatori pentru nici un prejudiciu direct sau indirect, accidental sau intentionat, rezultat in urma utilizarii acestui site sau a oricaror site-uri legate la acest site.

Comentariile sunt închise.