Comunicat Ministerul Sanatatii

libris.ro
★ ★ ★Ministerul SanatatiiComunicat de presa Ministerul Sanatatii

Producătorii români şi cei din celelalte state membre ale UE sunt obligaţi să

schimbe etichetele de pe produsele alimentare, conform prevederilor Regulamentului 432/2012 de stabilire a unei liste de mențiuni de sănătate permise, înscrise pe produsele alimentare, altele decât cele care se referă la reducerea riscului de îmbolnăvire și la dezvoltarea și sănătatea copiilor.

Astfel, începând cu a doua parte a lunii decembrie, pe noile etichete ale produselor alimentare vor fi acceptate  pentru inscripţionare numai menţiunile de sănătate aflate în lista permisă prin Regulamentul adoptat la nivelul UE.

De exemplu, pentru calciu, vor fi permise 8 menţiuni de sănătate care se referă la reducerea riscului de îmbolnăvire şi la menţinerea sănătăţii  sistemelor osoase, musculare, ale dinţilor etc. Alte menţiuni, în afara celor acceptate, nu vor fi permise”, au explicat specialiştii în sănătate publică.

Această măsură a fost luată la nivelul UE din nevoia de protejare a sănătăţii cetăţenilor.

Regulamentul 432/2012 este afisat pe pagina oficiala a MS, la rubrica “Informatii utile”.

Ministerul Sănătăţii va organiza, în perioada următoare, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii asociaţiilor din domeniu în vederea discutării modalităţilor de implementare a Regulamentului.

Comunicat Ministerul Sanatatii
★ ★ ★


StoreFashion.ro
★ ★ ★

Despre Asistenta contribuabili

Am creat Asistenta Contribuabili cu scopul de a aduna intr-un singur loc diverse informatii oficiale (imprastiate pe tot internetul) necesare din domeniul fiscal, contabil, legislativ, consultanta fiscala. Daca am reusit sau nu ramane la aprecierea dvs. Materialele afisate pe site sunt strict pentru informarea dvs, non-comerciala. Nu suntem raspunzatori pentru nici un prejudiciu direct sau indirect, accidental sau intentionat, rezultat in urma utilizarii acestui site sau a oricaror site-uri legate la acest site.

Comentariile sunt închise.