Declaratia 201 – Declaratia privind veniturile realizate din strainatate

Nemira

__________________________________________________________________________________________

Declaratia 201 – “Declaraţia privind veniturile realizate din străinătate” pentru veniturile anului 2012, are ca termen limita de depunere data de 27 mai 2013.
Declaraţia se completează şi se depune de către:

 • persoanele fizice rezidente române, cu domiciliul în România;
 • persoanele fizice care îndeplinesc, pentru anul de raportare, condiţiile de rezidenţă.

Declaraţia se depune pentru veniturile din străinătate, impozabile în România, cum ar fi:

 • venituri din profesii libere;
 • venituri din activităţi comerciale;
 • venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală;
 • venituri din cedarea folosinţei bunurilor;
 • venituri din activităţi agricole;
 • venituri sub formă de dividende;
 • venituri sub formă de dobânzi;
 • venituri din premii;
 • venituri din jocuri de noroc;
 • venituri din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal;
 • câştiguri din transferul titlurilor de valoare;
 • venituri sub forma câştigurilor din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen.

ATENŢIE! Declaraţia se depune şi de persoanele fizice rezidente române, cu domiciliul în România, şi de persoanele fizice care îndeplinesc, pentru anul de raportare, condiţia prevăzută la art.40, alin.(2) din Codul fiscal, care desfăşoară activitate salarială în străinătate şi sunt plătite pentru activitatea salarială desfăşurată în străinătate de către sau în numele unui angajator care este rezident în România sau de un sediu permanent în România (veniturile salariale reprezintă cheltuială deductibilă a unui sediu permanent în România), în cazul în care acelaşi venit din salarii a fost supus impunerii atât în România, cât şi în străinătate.

Veniturile realizate din străinătate de persoanele fizice în anul fiscal de raportare, precum şi impozitul aferent plătit în străinătate, exprimate în unităţi monetare proprii fiecărui stat, se vor transforma în lei la cursul de schimb mediu anual al pieţei valutare, comunicat de BNR, din anul de realizare a venitului.

Veniturile din străinătate, precum şi impozitul aferent, exprimate în unităţi monetare proprii statului respectiv, dar care nu sunt cotate de Banca Naţională a României, se vor transforma astfel:
a) din moneda statului de sursă într-o valută de circulaţie internaţională, cum ar fi dolari S.U.A. sau euro, folosindu-se cursul de schimb din ţara de sursă;
b) din valuta de circulaţie internaţională în lei, folosindu-se cursul de schimb mediu anual al acesteia, comunicat de Banca Naţională a României, din anul de realizare a venitului respectiv.

...................................................................................................................................................................

30% REDUCERE LA IMBRACAMINTE! NU RATA OCAZIA!

Imbraca-te senzational cu piesele NIFE. Da-i un refresh garderobei de birou, si beneficiezi de 30% reducere, AICI.

Cu piesele FIGL poti face terapie prin culoare. Incearca si tu, AICI, bucura-te de reducerea de 30%!

Iar daca vrei sa fii o inspiratie pentru prietenele tale mereu cand va vedeti in oras, cumpara-ti tot cu 30% discount piese sexy, stylish, spirited, de la TOP SECRET, de AICI.

...................................................................................................................................................................
...................................................................................................................................................................

Veniturile se declară pentru fiecare ţară-sursă a veniturilor şi pentru fiecare categorie de venit realizat.
Veniturile realizate din străinătate se supun impozitării prin aplicarea cotelor de impozit asupra bazei de calcul determinate după regulile proprii fiecărei categorii de venit, în funcţie de natura acestuia, potrivit Codului fiscal.
Cursurile de schimb ale pieţelor valutare pot fi vizualizate pe site-ul BNR.
Declaratia 201 se completează de către contribuabili sau de către împuterniciţii acestora potrivit dispoziţiilor OG 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, înscriind cu majuscule, citeţ şi corect datele prevăzute de formular. Formularul se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Declaratia 201 se poate obţine gratuit de la sediul unităţilor fiscale sau poate fi descărcat de pe site-ul ANAF.
Declaratia 201 privind veniturile realizate din străinătate se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul îşi are domiciliul fiscal.

Depunerea formularului 201 după data de 27 mai 2013 precum şi nedepunerea acestuia se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 50 şi 500 lei.

Sursa: ANAF

CitGrup.ro

Nemira

Despre Asistenta contribuabili

Am creat Asistenta Contribuabili cu scopul de a aduna intr-un singur loc diverse informatii oficiale (imprastiate pe tot internetul) necesare din domeniul fiscal, contabil, legislativ, consultanta fiscala. Daca am reusit sau nu ramane la aprecierea dvs. Materialele afisate pe site sunt strict pentru informarea dvs, non-comerciala.Nu suntem raspunzatori pentru nici un prejudiciu direct sau indirect, accidental sau intentionat, rezultat in urma utilizarii acestui site sau a oricaror site-uri legate la acest site.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.


sapte + trei =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>