Declaratia 205 – descarca ultima versiune

libris.ro
★ ★ ★Declaratia 205 Declaratiea 205 – DECLARAŢIE INFORMATIVĂ privind impozitul reţinut la sursă şi câştigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit incepand cu anul 2015 conform Ordinului ANAF 3605/ 2015, a fost actualizata in data de 18.01.2016, aceasta ajungand la versiunea 3.0.0.

Declaratia 205, precum si toate declaratiile fiscale in format PDF, actualizate la zi , pot fi descarcate de pe pagina “Descarca declaratii fiscale” , aflata in meniul superior.

Declaratia  205 se completează şi se depune de către plătitorii de venituri care au obligația calculării, reținerii şi virării impozitului pe veniturile cu regim de reținere la sursă a impozitului, conform Titlului III din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
Declarația se completează şi se depune şi de către intermediari, societățile de administrare a investițiilor în cazul răscumpărării de titluri de participare la fondurile deschise de investiții sau alți plătitori de venit, după caz, pentru câştiguri/pierderi realizate de persoanele fizice, aferente tranzacțiilor cu titluri de valoare, altele decât părțile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăților închise.
În cazul în care, în cursul anului, la nivelul aceluiaşi plătitor, au fost efectuate plăți privind mai multe tipuri de venituri prevăzute la Secțiunea III „Date privind natura veniturilor”, se completează un singur formular.
Pentru fiecare tip de venit plătit, prevăzut la Secțiunea III „Date privind natura veniturilor” se generează în acelaşi formular, câte un tabel, înscriindu‐se datele corespunzătoare, pe beneficiari de venit, aferente anului de raportare.
În cazul veniturilor din salarii, se generează tabelul prevăzut la Secțiunea V „Date informative privind impozitul pe veniturile din salarii”, iar pentru celelalte venituri plătite, se generează câte un tabel prevăzut la Secțiunea IV „Date informative privind impozitul reținut la sursă şi câştigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit”, înscriindu‐se datele corespunzătoare tipului de venit plătit.
Termenul de depunere a declarației
Declarația se completează şi se depune anual:
‐ până în ultima zi a lunii februarie, inclusiv, a anului curent pentru anul expirat;
‐ ori de câte ori plătitorul de venit constată erori în declarația depusă anterior, acesta completează şi depune o declarație rectificativă, în condițiile art.84 din Ordonanța Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, situație în care se va înscrie “X” în căsuța prevăzută în acest scop.
ATENȚIE: Declarația rectificativă se întocmeşte pe tipuri de venit şi va cuprinde numai pozițiile corectate, declarate eronat în declarația inițială sau pozițiile care, în mod eronat, nu au fost cuprinse în declarația inițială.
În cazul în care, declarația se corectează prin eliminarea unei poziții declarate eronat în declarația inițială se va proceda astfel:
‐ în tabelul de la secțiunea IV “Date informative privind impozitul reținut la sursă şi câştigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit”, generat pe tipuri de venit, se vor înscrie datele de identificare ale beneficiarului de venit din declarația inițială, iar la col.4‐7, se va înscrie cifra “0” (zero);
‐ în tabelul de la secțiunea V „Date informative privind impozitul pe veniturile din salarii” se vor înscrie datele de identificare ale beneficiarului de venit din declarația inițială, iar la col.4‐8, se va înscrie cifra “0” (zero).

Declarația se depune la organul fiscal la care plătitorii de venituri sunt înregistrați în evidența fiscală.
În cazul sediilor secundare înregistrate ca plătitori de impozit pe veniturile din salarii, declarația corespunzătoare activității sediilor secundare, se depune de contribuabilul care le‐a înființat, pe codul de înregistrare fiscală al acestuia, la organul fiscal în a cărui evidență fiscală este înregistrat contribuabilul.
În cazul în care sediul permanent din România al unei persoane juridice străine este plătitor de venituri din salarii, declarația se depune la organul fiscal la care sediul permanent din România este înregistrat în evidența fiscală.
Pentru salariații care au fost detaşați la o altă unitate, declarația se completează de către unitatea care a încheiat contractele de muncă cu aceştia. În situația în care, plata venitului salarial se face de unitatea la care salariații au fost detaşați, angajatorul care i‐a detaşat comunică angajatorului la care aceştia sunt detaşați date referitoare la deducerea personală la care este îndreptățit fiecare salariat, precum şi eventualele modificări ale acesteia apărute în cursul anului. Pe baza acestor date, unitatea la care salariații au fost detaşați întocmeşte ştatele de salarii, calculează impozitul şi transmite lunar unității de la care au fost detaşați informații privind venitul brut realizat, alte deduceri, venitul bază de calcul, precum şi impozitul reținut pentru angajat, în scopul completării declarației.
Modul de completare şi depunere
Declarația se completează cu ajutorul programului de asistență, care este pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, de unitățile fiscale sau poate fi descărcat de pe portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cu respectarea structurii de date (fişier XML) prevăzută în anexa nr. 5 la prezentul ordin.
Plătitorii de venituri au obligația depunerii declarației la organul fiscal competent, în format electronic (format PDF, cu fişier XML ataşat), pe suport magnetic sau optic, care va fi însoțit de exemplarul în format hârtie, semnat şi ştampilat, potrivit legii.
Formatul hârtie se listează prin funcțiile aplicației informatice de asistență la completarea declarației şi cuprinde situația centralizatoare a datelor declarate, pe beneficiari de venit şi pe tipuri de venituri, cuprinse în Secțiunea IV “Date informative privind impozitul reținut la sursă şi câştigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit” şi Secțiunea V „Date informative privind impozitul pe veniturile din salarii”, din formular.
Formatul hârtie se listează în două exemplare:
‐ originalul se depune la organul fiscal, în format hârtie, semnat şi ştampilat, împreună cu formatul electronic al declarației, fişierul XML ataşat;
‐ copia se păstrează de către plătitorul de venituri.
Declarația poate fi depusă şi prin mijloace electronice de transmitere la distanță, prin utilizarea serviciului de depunere declarații on‐line, existent pe portalul e‐guvernare.ro.

Declaratia 205 descarca ultima versiune 2012, declaratia 205 2013, declaratia 205 formular 2012

★ ★ ★


StoreFashion.ro
★ ★ ★

Despre Asistenta contribuabili

Am creat Asistenta Contribuabili cu scopul de a aduna intr-un singur loc diverse informatii oficiale (imprastiate pe tot internetul) necesare din domeniul fiscal, contabil, legislativ, consultanta fiscala. Daca am reusit sau nu ramane la aprecierea dvs. Materialele afisate pe site sunt strict pentru informarea dvs, non-comerciala. Nu suntem raspunzatori pentru nici un prejudiciu direct sau indirect, accidental sau intentionat, rezultat in urma utilizarii acestui site sau a oricaror site-uri legate la acest site.

Comentarii

Declaratia 205 – descarca ultima versiune — 19 comentarii

 1. Multumim pt articolele noi aparute, cu privire la Declaratiile fiscale.

  • Meritul meu este doar de ale cauta si de a le aduna intr-un singur loc, ca sa nu mai pierdeti dvs timpul cautandu-le (aprox. 3-5 ore pe zi).

 2. Versiunea actuala a declaratiei “205” nu permite incarcarea a mai mult de 500 de inregistrari.Societatea are impozite cu retinere
  la sursa la peste 1500 de persoane(din valorificare de deseuri fieroase).Pe cand o noua versiune care sa permita incarcarea manuala a declaratiei?

  • Nu am de unde sa stiu cand ANAF-ul va scoate o noua versiune a declaratiei. Cand vor publica cei de la ANAF o noua versiune, eu am sa va anunt in timp util (ca de obicei)

 3. Se poate depune declaratia 205 si pe site-ul e-guvernare? fara a mai fi nevoie sa fie depusa si la ghiseu in varianta imprimata+xml?

 4. Buna ziua!
  Versiunea acuala da eroare la incarcarea pe site legata de cifra de control!!!!

   • Imi genereaza cifra de control dar la incarcarea pe site imi da urmatoarea eroare “Fisierul depus nu este un document valid – Eroare PDF. Fisier completat eronat sau fisier alterat. Campul ‘suma control’ este nul”.
    Habar nu am de ce.

   • Am descarcat si ultima versiune si tot degeaba. Aceeasi eroare mi-o da la incarcarea pe site-ul ANAF.

     • Buna seara,

      La declaratia 205 (ultima versiune din 19 feb.2014)cind se depune pe site-ul e-guvernare da eroarea “Fisierul depus nu este un document valid – Eroare PDF. Fisier completat eronat sau fisier alterat. Campul ‘suma control’ este nul”.
      Ce se poate face in cazul acesta ? Stie cineva? poate postati aici pe site un raspuns legat de aceats problema.

 5. -Am descarcat ultima versiune de pe site.
  – Am importat xml. generat, apoi am mai facut niste adaugari de persoane
  -cand dau validare imi arata “S-au inregistrat 1253 de inregistrari 07-Venituri din salarii realizate in Romania” , dau OK apoi de inchide
  Am incercat sa o validez cu softul J , o alta eroare :
  F: validari globale
  eroare structura: sectiune necunoscuta (‘form1′)
  Va rog ajutati-ma!!!

   • Am folosit o aplcatie de salarii care exporta .xml
    Am incarcat in jur de 700 de persoane cu .xml si am reusit sa o validez, dar daca import .Xml cu peste 900 de salariati imi arata ca au fost incarcate datele si pe urma sa inchide pdf-ul automat fara nici o salvare sau ceva de genu.
    Problema e ca am 1253 de persoane de incarcat si
    Solutii ceva?
    -exista vreo posibiliate sa fac 3 .xml mai micute si apoi sa le cumulez?
    -daca validez cu soft J mai exista vreo posibilitate sa o “editez” ulterior?

 6. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Cand vreau sa descarc declaratia de pe anaf, imi apare aceste mesaj: “To view the full contents of this document, you need a later version of the PDF viewer. You can upgrade
  to the latest version of Adobe Reader from http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html
  For further support, go to http://www.adobe.com/support/products/acrreader.html

  Am instalat adobe de nu stiu cate ori, am dezinstalat din add/remove programs, am reinstalat … dar degeaba. Imi apare in continuare mesajul si nu stiu ce sa fac.

  • Intrati pe pagina “Descarca declaratii fiscale” aflata in meniul superior a site-ului, respectati instructiunile de descarcare precizate pe pagina si nu o sa va mai apara mesajul. Nu aveti nici o problema la calculator.