Declaratia 205 – descarca ultima versiune

libris.ro
★ ★ ★Declaratia 205

~ reminder ~

Declaratiea 205 – DECLARAŢIE INFORMATIVĂ privind impozitul reţinut la sursă şi câştigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit incepand cu anul 2016 conform conform OPANAF 3695/ 27.12.2016, a fost actualizata in data de 28.02.2017.

Declaratia 205, precum si toate declaratiile fiscale in format PDF, actualizate la zi , pot fi descarcate de pe pagina “Descarca declaratii fiscale” , aflata in meniul superior.

Declaratia 205 se completează şi se depune de către plătitorii de venituri care au obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe veniturile cu regim de reţinere la sursă a impozitului, potrivit titlului IV din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, pentru următoarele tipuri de venituri:

 1. venituri din dividende;
 2. venituri din dobânzi;
 3. venituri din lichidarea unei persoane juridice;
 4. venituri din premii;
 5. venituri din jocuri de noroc cu impunere finală;
 6. venituri din alte surse.

Declaratia 205 se depune şi de organizatorii/plătitorii de venituri din jocuri de noroc sau intermediarii/ societăţile de administrare a investiţiilor/ societăţile de investiţii autoadministrată, pentru următoarele tipuri de venituri pentru care nu au obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe venit, potrivit titlului IV din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare:

 1. câştiguri/pierderi din transferul titlurilor de valoare, şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum şi din transferul aurului financiar, definit potrivit legii;
 2. venituri din jocuri de noroc la distanţă şi festivaluri de poker.

 

În cazul în care, în cursul anului, la nivelul aceluiaşi plătitor, au fost efectuate plăţi privind mai multe tipuri de venituri, se completează un singur formular.

Pentru fiecare tip de venit plătit se generează, în acelaşi formular, câte un tabel, înscriindu-se datele corespunzătoare pe beneficiari de venit, aferente anului de raportare.

Termenul de depunere a declaraţiei

 • Declaraţia se completează şi se depune anual:
  1. până în ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului curent pentru anul expirat;
  2. ori de câte ori plătitorul de venit constată erori în declaraţia depusă anterior, acesta completează şi depune o declaraţie rectificativă, în condiţiile art.105 şi art.170 din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, situaţie în care se va înscrie “X” în căsuţa prevăzută în acest scop.
 • Declaraţia rectificativă se întocmeşte pe tipuri de venit şi va cuprinde numai poziţiile corectate, declarate eronat în declaraţia iniţială, sau poziţiile care, în mod eronat, nu au fost cuprinse în declaraţia iniţială.
 • În cazul în care, declaraţia se corectează prin eliminarea unei poziţii declarate eronat în declaraţia iniţială, în tabelul de la secţiunea IV “Date informative privind impozitul reţinut la sursă, veniturile din jocuri de noroc şi câştigurile/pierderile din investiţii, pe beneficiari de venit”, generat pe tipuri de venit, se vor înscrie datele de identificare ale beneficiarului de venit din declaraţia iniţială, iar la col.7 – 10 se va înscrie cifra “0” (zero).

Organul fiscal central competent

Declaraţia se depune la organul fiscal central la care plătitorii de venituri sunt înregistraţi în evidenţa fiscală.

 • În cazul plătitorilor de venit nerezidenţi care desfăşoară activităţi pe teritoriul României prin unul sau mai multe sedii permanente, declaraţia se depune la organul fiscal central pe a cărui rază teritorială se află situat sediul permanent desemnat, potrivit legii.

 

Modul de completare şi depunere

 • Declaraţia se completează cu ajutorul programului de asistenţă care este pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, de unităţile fiscale sau poate fi descărcat de pe portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu respectarea structurii de date (fişier XML).
 • Plătitorii de venituri au obligaţia depunerii declaraţiei la organul fiscal central competent, în format electronic (format PDF, cu fişier XML ataşat), pe suport optic, care va fi însoţit de exemplarul în format hârtie, semnat, potrivit legii.
 • Formatul hârtie se listează prin funcţiile aplicaţiei informatice de asistenţă la completarea declaraţiei şi cuprinde situaţia centralizatoare a datelor declarate, pe beneficiari de venit şi pe tipuri de venituri, cuprinse în secţiunea IV “Date informative privind impozitul reţinut la sursă, veniturile din jocuri de noroc şi câştigurile/pierderile din investiţii, pe beneficiari de venit”, din formular.

Formatul hârtie se listează în două exemplare:

 1. originalul se depune la organul fiscal central competent, în format hârtie, semnat, împreună cu formatul electronic al declaraţiei, fişierul XML ataşat;
 2. copia se păstrează de către plătitorul de venituri.

Declaraţia poate fi depusă şi prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, potrivit legii.

 

Declaratia 205 descarca ultima versiune 2012, declaratia 205 2013, declaratia 205 formular 2012

★ ★ ★


StoreFashion.ro
★ ★ ★

Despre Asistenta contribuabili

Am creat Asistenta Contribuabili cu scopul de a aduna intr-un singur loc diverse informatii oficiale (imprastiate pe tot internetul) necesare din domeniul fiscal, contabil, legislativ, consultanta fiscala. Daca am reusit sau nu ramane la aprecierea dvs. Materialele afisate pe site sunt strict pentru informarea dvs, non-comerciala. Nu suntem raspunzatori pentru nici un prejudiciu direct sau indirect, accidental sau intentionat, rezultat in urma utilizarii acestui site sau a oricaror site-uri legate la acest site.

Comentarii

Declaratia 205 – descarca ultima versiune — 19 comentarii

 1. Multumim pt articolele noi aparute, cu privire la Declaratiile fiscale.

  • Meritul meu este doar de ale cauta si de a le aduna intr-un singur loc, ca sa nu mai pierdeti dvs timpul cautandu-le (aprox. 3-5 ore pe zi).

 2. Versiunea actuala a declaratiei “205” nu permite incarcarea a mai mult de 500 de inregistrari.Societatea are impozite cu retinere
  la sursa la peste 1500 de persoane(din valorificare de deseuri fieroase).Pe cand o noua versiune care sa permita incarcarea manuala a declaratiei?

  • Nu am de unde sa stiu cand ANAF-ul va scoate o noua versiune a declaratiei. Cand vor publica cei de la ANAF o noua versiune, eu am sa va anunt in timp util (ca de obicei)

 3. Se poate depune declaratia 205 si pe site-ul e-guvernare? fara a mai fi nevoie sa fie depusa si la ghiseu in varianta imprimata+xml?

 4. Buna ziua!
  Versiunea acuala da eroare la incarcarea pe site legata de cifra de control!!!!

   • Imi genereaza cifra de control dar la incarcarea pe site imi da urmatoarea eroare “Fisierul depus nu este un document valid – Eroare PDF. Fisier completat eronat sau fisier alterat. Campul ‘suma control’ este nul”.
    Habar nu am de ce.

   • Am descarcat si ultima versiune si tot degeaba. Aceeasi eroare mi-o da la incarcarea pe site-ul ANAF.

     • Buna seara,

      La declaratia 205 (ultima versiune din 19 feb.2014)cind se depune pe site-ul e-guvernare da eroarea “Fisierul depus nu este un document valid – Eroare PDF. Fisier completat eronat sau fisier alterat. Campul ‘suma control’ este nul”.
      Ce se poate face in cazul acesta ? Stie cineva? poate postati aici pe site un raspuns legat de aceats problema.

 5. -Am descarcat ultima versiune de pe site.
  – Am importat xml. generat, apoi am mai facut niste adaugari de persoane
  -cand dau validare imi arata “S-au inregistrat 1253 de inregistrari 07-Venituri din salarii realizate in Romania” , dau OK apoi de inchide
  Am incercat sa o validez cu softul J , o alta eroare :
  F: validari globale
  eroare structura: sectiune necunoscuta (‘form1’)
  Va rog ajutati-ma!!!

   • Am folosit o aplcatie de salarii care exporta .xml
    Am incarcat in jur de 700 de persoane cu .xml si am reusit sa o validez, dar daca import .Xml cu peste 900 de salariati imi arata ca au fost incarcate datele si pe urma sa inchide pdf-ul automat fara nici o salvare sau ceva de genu.
    Problema e ca am 1253 de persoane de incarcat si
    Solutii ceva?
    -exista vreo posibiliate sa fac 3 .xml mai micute si apoi sa le cumulez?
    -daca validez cu soft J mai exista vreo posibilitate sa o “editez” ulterior?

 6. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Cand vreau sa descarc declaratia de pe anaf, imi apare aceste mesaj: “To view the full contents of this document, you need a later version of the PDF viewer. You can upgrade
  to the latest version of Adobe Reader from http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html
  For further support, go to http://www.adobe.com/support/products/acrreader.html

  Am instalat adobe de nu stiu cate ori, am dezinstalat din add/remove programs, am reinstalat … dar degeaba. Imi apare in continuare mesajul si nu stiu ce sa fac.

  • Intrati pe pagina “Descarca declaratii fiscale” aflata in meniul superior a site-ului, respectati instructiunile de descarcare precizate pe pagina si nu o sa va mai apara mesajul. Nu aveti nici o problema la calculator.