5 responses

 1. Alina
  22/11/2013

  Se poate sactiona cu amenda : s-a depus decl 394 in termen dar din cauza unei erori materiale din prg de contabilitate nu s-au generat in decl 394 toate achizitiile.Eroarea a fost descoperita in timpul unui control (soc. solicita rambursarea de tva). S-a acceptat redepunerea declaratiei dar s-a intocmit si un proces verbal de amenda pt depunerea eronata. Fiind o decl. Informativa este in regula aceasta amenda? Multumesc

  • Asistenta contribuabili
   25/11/2013

   In Codul de procedura fiscala, la art. 219^1 Contravenţii în cazul declaraţiilor recapitulative:

   (1) Constituie contravenţii următoarele fapte:

   a) nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor recapitulative reglementate la titlul VI din Codul fiscal;

   b) depunerea de declaraţii recapitulative incorecte ori incomplete.

 2. eAuditor
  18/01/2014

  de aceea recomandam verificarea cu un alt program decat programul de contabilitate a declaratiei 394 inainte de a se depune. Informatiile din declaratie sunt complexe, iar de aceea se greseste foarte des.

 3. Alina
  17/03/2014

  Buna ziua,
  dupa introducerea in declaratie a campului “numar de facturi” se declara cu baza 0, TVA 0 si numar de facturi (primite) 2 in situatia in care intr-o luna avem o factura ce se storneaza ?
  Aceeasi situatie putem avea si la livrari in momentul in care societatea emite o factura catre un client si o storneaza in aceeasi luna. Declaram numarul de facturi si sume 0?
  Multumesc.

  • Asistenta contribuabili
   17/03/2014

   Aveti un articol AICI.

Leave a Reply

 

 

 

Back to top
mobile desktop