Declaratia 600

In articolul Declaratia 600 – Proiect de Ordin ANAF va prezentam proiectul pentru aparitia formularului ANAF nr. 600

Acum, va anunt ca în Monitorul Oficial 421 din 25 iunie 2012, a fost publicat Ordinul comun al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi al preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice nr. 874/221/I.C./2012 pentru aprobarea modelului, conţinutului, modalităţii de depunere şi de gestionare a Declaraţiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii – declaratia 600.

Declaratia 600 „Declaraţie privind venitul asigurat la sistemul public de pensii” se completează şi se depune de următoarele categorii de contribuabili:

- întreprinzătorii titulari ai unei întreprinderi individuale;

- membrii întreprinderii familiale;

- persoanele cu statut de persoană fizică autorizată să desfăşoare activităţi economice;

- persoanele care realizează venituri din profesii libere;

- persoanele care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, la care impozitul pe venit se determină pe baza datelor din evidenţa contabilă în partidă simplă;

Declaratia 600 se utilizează pentru declararea veniturilor care reprezintă baza lunară de calcul a contribuţiilor sociale. Venitul bază de calcul este venitul declarat, care nu poate fi mai mic de 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi nici mai mare decât echivalentul a de 5 ori acest câştig.

Declaratia 600 se completează în două exemplare, de către contribuabili sau de către împuterniciţii acestora, înscriind corect, complet şi cu bună credinţă informaţiile prevăzute de formular.

........................................................................................................................................

167475
4 ani garantie, windows 7 inclus si livrare gratuita. ........................................................................................................................................

Formularul pentru Declaratia 600 in format PDF, actualizat la zi, poate fi descarcat de pe pagina “Descarca declaratii fiscale” , aflata in meniul superior.

Originalul se depune la organul fiscal competent iar copia se păstrează de către contribuabil sau de către împuternicitul acestuia. Organul fiscal competent este organul fiscal în a cărui rază teritorială se află adresa unde contribuabilul îşi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieşte efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu.

Declaraţia privind venitul asigurat la sistemul public de pensii poate fi modificată de contribuabil din proprie iniţiativă, prin depunerea unei declaraţii rectificative, bifându-se cu X căsuţa aflată pe prima pagină a formularului. Declaraţia rectificativă se completează înscriindu-se toate datele şi informaţiile prevăzute de formular, inclusiv cele care nu diferă faţă de declaraţia iniţială.

Declaratia 600 se depune, pe suport hârtie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau prin celelalte metode prevăzute de lege. Data depunerii declaraţiei este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă după caz.

Important! Declaraţia se poate depune şi prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în acest caz, data depunerii declaraţiei fiind data înregistrării acesteia pe portal, astfel cum rezultă din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzacţionare a informaţiilor, cu condiţia validării conţinutului declaraţiei.

Pentru anul 2012, declaraţia se depune de către persoanele menţionate mai sus numai în situaţia în care se încadrează în una dintre aceste categorii, începând cu 1 iulie 2012.

Persoanele care sunt asigurate ale sistemului public de pensii, conform art. 6 alin. (1) pct. I-III şi V din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cele care beneficiază de una din categoriile de pensii acordate în sistemul public de pensii nu au obligaţia depunerii declaraţiei.

Ordinul poate fi vizualizat dand clic AICI —–> OPANAF 874/2012

Declaratia 600
........................................................................................................................................

perna_basicCEL MAI BUN PRET DIN ROMANIA

PERNA BASIC GREEN-FUTURE

PRET: 4 lei

VEZI DETALII

........................................................................................................................................

Despre Asistenta contribuabili

Am creat Asistenta Contribuabili cu scopul de a aduna intr-un singur loc diverse informatii oficiale (imprastiate pe tot internetul) necesare din domeniul fiscal, contabil, legislativ, consultanta fiscala. Daca am reusit sau nu ramane la aprecierea dvs. Materialele afisate pe site sunt strict pentru informarea dvs, non-comerciala. Nu suntem raspunzatori pentru nici un prejudiciu direct sau indirect, accidental sau intentionat, rezultat in urma utilizarii acestui site sau a oricaror site-uri legate la acest site.

Comentarii

Declaratia 600 — 12 comentarii

 1. pentru veniturile din apicultura care sunt neimpozabile se plateste la sistemul public de pensii?

 2. Daca sunt in una din categoriile mentionate din 2011, mai trebuie sa depun declaratia? Eu inteleg ca numai persoanele care se infiinteaza cu 01 iulie trebuie sa depuna declaratia. Asa este?

  • Doar persoanele care sunt asigurate ale sistemului public de pensii, conform art. 6 alin. (1) pct. I-III şi V din Legea nr. 263/2010 şi cele care beneficiază de una din categoriile de pensii acordate în sistemul public de pensii nu au obligaţia depunerii declaraţiei. In rest toata lumea depune declaratia anual. Legea specifica ca de la 01 iulie competenţa de administrare a contribuţiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice revine ANAF. Vizualizati putin formularul. (Clic AICI)

 3. 1. daca am contract de munca la o alta societate si am si o intreprindere individuala unde nu am contract de munca si am venituri de 5000 lei pe ani, mai depun d600?
  2. daca am un pfa si sunt angajata cu contract de munca pe el, mai depun d600?
  3. daca am un pfa si nu am platit nimic pana acum dar imi fac contract de munca de la 1 iulie, lafel ce se intampla cu lunile 1-6, mai depun ceva?
  Multumesc!

 4. Cred ca nu m-am exprimat suficient de bine.
  Cei care au avut contract de asigurare cu CAS pensii trebuie sa depuna declaratia 600 pentru 2012? Pentru 2013 este clar ca depun, dar pentru 2012? Nu se preiau aceste adate de la pensii?

  Multumesc

 5. daca am o I.I si venitul net estimat pe 2012 este 2000 lei(167/luna) ce fac mai depun D600, mai platesc CAS ? pt ca din cate am inteles eu cei care realizeaza venituri sub 741 lei /luna nu trebuie sa plateasca CAS ,Am inteles bine sau nu va rog ajutati-ma

 6. Sunt PFA. Venitul declarat initial la Casa de Pensii, in 2006, era 500 lei.
  Odata cu modificarea legislatiei, mi s-a calculat contributia minima (232 lei), fara sa mai depun o declaratie rectificativa.
  Oare ar trebui acum, dupa 1 iulie 2012, sa depun o declaratie 600 rectificativa la ANAF in care venitul declarat sa fie 741 lei?
  Multumesc.

 7. Cum se completeaza declaratia 600 in conditiile in care veniturile obtinute sunt sub pragul minim de 741 lei.Completarea declaratiei cu suma minima in aceste conditii are vreun impact asupra venitului declarat in D200 de la sfarsitul anului?