Declaratia 600 – Proiect de Ordin ANAF

Parfumuri Hugo Boss, pana la 30% reducere

+ CADOU (un ceas VIPER la comenzi de peste 149 lei)

VEZI OFERTA

........................................................................................................................................

Începând cu data de 1 iulie 2012, competenţa de administrare a contribuţiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice prevăzute la capitolul II şi III din titlul IX^2 al Codului fiscal revine Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Ca urmare, persoanele fizice care au calitatea de contribuabili la sistemul public de pensii, conform art.296^21 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia de a-şi declara veniturile care reprezintă baza de calcul al contribuţiilor de asigurări sociale, la organul fiscal competent în administrarea acestora.
Potrivit art.296^25 alin.(1) din legea menţionată, declararea veniturilor care reprezintă baza lunară de calcul al contribuţiilor sociale se realizează prin depunerea unei declaraţii ( declaratia 600 - Declaraţie privind venitul asigurat la sistemul public de pensii) privind venitul asigurat la sistemul public de pensii.
Conform art.296^25 alin.(7) din Codul fiscal, modelul, conţinutul, modalitatea de depunere şi de gestionare a declaraţiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii se aprobă prin ordin comun al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi al preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice.
Termenul de depunere a declaraţiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii, va fi stabilit prin ordin al ministrului finanţelor publice, potrivit art.81 alin.(2) din Ordonanţa Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru a vizualiza modelul declaratiei dati clic —-> declaratia 600

Rolul acestei declaratii:

a) se verifica datele de identificare a contribuabililor
b) se verifică dacă valoarea înscrisă la rubrica venit bază de calcul se află între limitele prevăzute de lege, respectiv între 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi echivalentul a de 5 ori acest câştig.

........................................................................................................................................

Rochii de seara deosebite si nu numai…

vezi_oferta ........................................................................................................................................

Proiectul de ordin poate fi vizualizat AICI.

Totodata, se introduce si formularul 610 – Decizie de impunere privind obligaţii de plată cu titlu de contribuţii de asigurări sociale si formularul 620 – Decizie de impunere pentru plăţi anticipate cu titlu de contribuţii de asigurãri sociale de sănătate.

Ambele formulare pot fi vizualizate AICI.

Declaratia 600 – Proiect de Ordin ANAF

 
Comentarii

Declaratia 600 – Proiect de Ordin ANAF — 6 Comments

  1. Obiect : declaratia 600

    Sunt persoana fizica , obtin venituri din doua contracte de închiriere ( apartament , garaj ) în Cluj . As dori sa stiu daca trebuie sa depun declaratia 600 în acest caz .

  2. sant persoana fizica autorizata,platesc impozit dupa norma de venit,sant asigurat la casa de pensi ALBA ca persoana fizica.As dori sa stiu daca trebuie sa depun declaratia 600 in acest caz.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>