Declaratia 710 – descarca ultima versiune

libris.ro
★ ★ ★infocontribuabili

reminder

Declaratia 710 – Declaraţie rectificativã, a fost actualizata in data de 16.03.2017 conform OPANAF 869/ 08.03.2017, valabila incepand cu luna februarie 2017.

Declaratia 710, precum si toate programele de asistenta elaborate de ANAF pentru intocmirea declaratiilor in format PDF pot fi descarcate de pe pagina “Descarca declaratii fiscale” , aflata in meniul superior.

 I. Depunerea declaraţiei

Declaraţia rectificativă 710 se utilizează pentru corectarea impozitelor şi taxelor administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi stabilite de către plătitori prin autoimpunere sau cu regim de reţinere la sursă, declarate în formularul 100 “Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”.

În cazul în care se corectează mai multe obligaţii fiscale care se referă la aceeaşi perioadă de raportare, pentru fiecare obligaţie se completează în acelaşi formular câte un tabel generat cu ajutorul programului de asistenţă. Pentru obligaţii fiscale care privesc perioade diferite de raportare se va completa câte un formular pentru obligaţiile fiscale aferente fiecărei perioade de raportare.

Declaratia 710 nu poate fi depusă după anularea rezervei verificării ulterioare, cu următoarele excepţii:

a) situaţia în care corecţia se datorează îndeplinirii sau neîndeplinirii unei condiţii prevăzute de lege care impune corectarea bazei de impozitare şi/sau a creanţei fiscale aferente;
b) situaţia în care prin hotărâri judecătoreşti definitive s-au stabilit în sarcina plătitorului obligaţii de plată reprezentând venituri sau diferenţe de venituri către beneficiarii acestora care generează obligaţii fiscale aferente unor perioade pentru care s-a anulat rezerva verificării ulterioare.

În situaţia în care contribuabilul/plătitorul depune declaratia 710 după anularea rezervei verificării ulterioare, se bifează rubrica “Declaraţie depusă după anularea rezervei verificării ulterioare” şi se completează temeiul legal pentru corectarea creanţei fiscale, în rubrica prevăzută în acest scop.

Declaratia 710 se depune la organul fiscal în a cărui evidenţă fiscală contribuabilul este înregistrat ca plătitor de impozite şi taxe.

Declaratia 710 privind obligaţiile de plată la bugetul de stat se completează cu ajutorul programului de asistenţă.

Declaratia 710 se depune la organul fiscal competent, în format PDF, cu fişier XML ataşat, pe suport CD, însoţit de formatul hârtie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Declaratia 710

Este acest articol util pentru tine? Spune-ne parerea ta!

★ ★ ★


StoreFashion.ro
★ ★ ★

Despre Asistenta contribuabili

Am creat Asistenta Contribuabili cu scopul de a aduna intr-un singur loc diverse informatii oficiale (imprastiate pe tot internetul) necesare din domeniul fiscal, contabil, legislativ, consultanta fiscala. Daca am reusit sau nu ramane la aprecierea dvs. Materialele afisate pe site sunt strict pentru informarea dvs, non-comerciala. Nu suntem raspunzatori pentru nici un prejudiciu direct sau indirect, accidental sau intentionat, rezultat in urma utilizarii acestui site sau a oricaror site-uri legate la acest site.

Comentariile sunt închise.