Definitivarea impozitului pe profit pentru anul 2014

libris.ro
★ ★ ★Pentru definitivarea impozitului pe profit pentru anul 2014, contribuabilii plătitori de impozit pe profit care efectuează declararea şi plata impozitului pe profit trimestrial, pentru anul fiscal 2014 aplică următoarele reguli :

  • depun declaratia 100 ” Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat” pentru impozitul pe profit pentru trimestrele I – III pâna lâ data de 25 inclusiv a primei luni următoare încheierii acestora; termenul de declarare este şi termen de plată.
  • nu mai depun declaratia 100 pentru impozitul pe profit pentru trimestrul IV al anului 2014.
  • definitivează impozitul pe profit aferent anului fiscal 2014 şi depun declaratia 101 “Declaraţie privind impozitul pe profit” pentru anul 2014 până la data de 25 martie 2015.

Plata finală a impozitului pe profit pentru anul fiscal 2014 urmează să se facă până la termenul de depunere a declaraţiei anuale privind impozitul pe profit.

Contribuabilii societăţi comerciale bancare – persoane juridice române şi sucursalele din România ale băncilor – persoane juridice străine precum şi contribuabilii plătitori de impozit pe profit care au optat pentru declararea şi plata impozitului pe profit anual, cu plăţi anticipate, efectuate trimestrial, pentru anul fiscal 2014 aplică următoarele reguli :

  • depun declaratia 100 “Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat” pentru impozitul pe profit reprezentând plată anticipată efectuată trimestrial, pentru trimestrele I- IV până la data de 25 inclusiv a primei luni următoare încheierii acestora; termenul de declarare este şi termen de plată.
  • depun declaratia 101 ” Declaraţie privind impozitul pe profit ” şi efectuează plata impozitului pe profit pentru anul 2014 până la data de 25 martie 2015

Contribuabilii prevăzuţi la art. 13 lit. c) şi e) din Codul fiscal (persoanele juridice străine şi persoanele fizice nerezidente care desfăşoară activitate în România într-o asociere cu sau fără personalitate juridică si persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice române, pentru veniturile realizate atât în România cât şi în străinătate din asocieri fără personalitate juridică) efectuează definitivarea şi plata impozitului pe profit anual pentru anul 2014 prin declaratia 100 “Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”, până la data de 25 martie 2015. declaratia 100 se depune insoţit de declaratia 104 “Declaraţie privind distribuirea intre asociaţi a veniturilor şi cheltuielilor” .

Excepţii :

  • organizaţiile nonprofit au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit, anual, până la data de 25 februarie 2015;
  • contribuabilii care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice şi a cartofului, pomicultură şi viticultură au obligaţia de a declara şi de a plăti impozitul pe profit anual, până la data de 25 februarie 2015;
  • contribuabilii care, în cursul anului fiscal, se dizolvă cu lichidare, potrivit legii, au obligaţia să depună declaraţia anuală de impozit pe profit şi să plătească impozitul până la data depunerii situaţiilor financiare la organul fiscal competent din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală;
  • contribuabilii care, în cursul anului fiscal, se dizolvă fără lichidare au obligaţia să depună declaraţia anuală de impozit pe profit şi să plătească impozitul până la închiderea perioadei impozabile (in acest caz perioada impozabilă este perioada din anul calendaristic pentru care contribuabilii au existat);
  • contribuabilii care au optat, in conformitate cu legislaţia contabilă in vigoare, pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic, au obligaţia să depună o declaraţie anuală de impozit pe profit şi să plătească impozitul pe profit aferent anului fiscal respectiv, pană la data de 25 a celei de-a treia luni inclusiv, de la închiderea anului fiscal modificat.

Declaratia 101 „ Declaraţie privind impozitul pe profit ” este aprobata prin OPANAF nr. 1950/2012, cu modificările şi completările ulterioare.

Atentie: Atat formularul 101 cat şi instrucţiunile de completare ale acestuia au fost modificate prin O.P.A.N.A.F. nr. 4024/2014 publicat in M.O. 2/05.01.2015. Aceste noi reglementări se aplică incepand cu declararea obligaţiilor anuale privind impozitul pe profit, aferente anului fiscal 2014.

Declaratia 101 se completează cu ajutorul programului de asistenţă PDF elaborat de ANAF care poate fi descarcat de pe pagina: Descarca declaratii fiscale aflata in meniul superior al site-ului.

★ ★ ★


StoreFashion.ro
★ ★ ★

Despre Asistenta contribuabili

Am creat Asistenta Contribuabili cu scopul de a aduna intr-un singur loc diverse informatii oficiale (imprastiate pe tot internetul) necesare din domeniul fiscal, contabil, legislativ, consultanta fiscala. Daca am reusit sau nu ramane la aprecierea dvs. Materialele afisate pe site sunt strict pentru informarea dvs, non-comerciala. Nu suntem raspunzatori pentru nici un prejudiciu direct sau indirect, accidental sau intentionat, rezultat in urma utilizarii acestui site sau a oricaror site-uri legate la acest site.

Comentariile sunt închise.