Depunerea declaratiei 394 aferenta lunii iunie 2012

libris.ro
★ ★ ★Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care au perioada fiscala „lunara” sau „trimestriala” pentru depunerea Decontului de TVA  sunt obligate sa declare

toate livrarile de bunuri / prestarile de servicii si achizitiile de bunuri / servicii realizate, pe teritoriul României, catre/de la alte persoane impozabile înregistrate în scopuri de
TVA conform art. 153 din Codul fiscal aferente lunii iunie 2012 sau trimestrului II 2012.
În vederea îndeplinirii acestei obligatii, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România vor completa si vor depune pâna la data de 25 iulie 2012 formularul 394 care se depune numai daca în cursul lunii iunie 2012 sau în cursul trimestrului II 2012 au fost realizate operatiuni de natura celor de mai sus.
Formularul se completeaza si se depune:
– prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pe portalul e-România, prin detinerea certificatului calificat
– în format electronic sub forma unui fisier în format PDF, care are atasat fisierul XML, însotit de formularul listat, semnat si stampilat, la registratura organului fiscal, ori prin posta cu confirmare de primire.
Dupa depunerea prin internet sau la ghiseu a formularului 394 starea acesteia se poate verifica accesând portalul anaf, iar în cazul în care pe pagina de vizualizare a starii declaratiei se afiseaza un mesaj cu erorile pe care le contine documentul depus, contribuabilul trebuie ca, în termen de 3 zile lucratoare, sa corecteze toate erorile comunicate si sa reia procesul de depunere a declaratiei 394.
Pentru corelarea informatiilor si evitarea neconcordantelor ce pot apare în baza de date,  datele trebuie sa fie completate conform instructiunilor aprobate prin OPANAF nr. 3.596/2011 publicat în M.O. nr. 927/28.12.2011.
Potrivit art. 219 alin. (1) lit. f) din Codul de procedura fiscala nedepunerea formularului 394 constituie
contraventie si se sanctioneaza cu amenda, astfel :
– de la 2.000 lei la 3.500 lei, pentru persoanele fizice
– de la 12.000 lei la 14.000 lei, pentru persoanele juridice.

Atentie! Toate declaratiile in format PDF pot fi descarcate de pe pagina Descarca declaratii fiscale aflata in meniul superior al site-ului.

Depunerea declaratiei 394 aferenta lunii iunie 2012

★ ★ ★


StoreFashion.ro
★ ★ ★

Despre Asistenta contribuabili

Am creat Asistenta Contribuabili cu scopul de a aduna intr-un singur loc diverse informatii oficiale (imprastiate pe tot internetul) necesare din domeniul fiscal, contabil, legislativ, consultanta fiscala. Daca am reusit sau nu ramane la aprecierea dvs. Materialele afisate pe site sunt strict pentru informarea dvs, non-comerciala. Nu suntem raspunzatori pentru nici un prejudiciu direct sau indirect, accidental sau intentionat, rezultat in urma utilizarii acestui site sau a oricaror site-uri legate la acest site.

Comentariile sunt închise.