Impozitul pentru veniturile din agricultura

libris.ro
★ ★ ★Persoanele fizice care realizează venituri în 2012 din cultivarea şi valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor, în sere şi solarii, precum şi a arbuştilor, plantelor decorative şi ciupercilor, din exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole şi altele asemenea pentru care impozitul pe venit se determină în

sistem real sau la normă de venit au obligaţia declarării acestora la unitatea în a cărei administrare fiscală se află în termen de 15 zile inclusiv de la data la care încep să desfăşoare activitate prin depunerea formularelor:

– 221 „Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit”;

– 220 „Declaraţie privind venitul estimat/norma de venit”.

De reţinut! Contribuabilii care obţin venituri din activităţi agricole datorează plăţi anticipate către bugetul de stat pentru impozitul aferent acestui venit, în două rate egale, de 50%, din impozit până la 25 septembrie, respectiv 25 noiembrie.

Baza legală: art. 71-73, art. 82 alin. (3) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare; Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare prevăzute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.

Sursa: DGFP Valcea

Impozitul pentru veniturile din agricultura

★ ★ ★


StoreFashion.ro
★ ★ ★

Despre Asistenta contribuabili

Am creat Asistenta Contribuabili cu scopul de a aduna intr-un singur loc diverse informatii oficiale (imprastiate pe tot internetul) necesare din domeniul fiscal, contabil, legislativ, consultanta fiscala. Daca am reusit sau nu ramane la aprecierea dvs. Materialele afisate pe site sunt strict pentru informarea dvs, non-comerciala. Nu suntem raspunzatori pentru nici un prejudiciu direct sau indirect, accidental sau intentionat, rezultat in urma utilizarii acestui site sau a oricaror site-uri legate la acest site.

Comentariile sunt închise.