Modificari privind esalonarile la plata

libris.ro
★ ★ ★Odata cu aparitia Legii 209/2012 privind aprobarea OG 30/2011 pentru modificarea şi completarea Codului Fiscal s-au facut cateva modificari privind esalonarile la plata obligatiilor fiscale.

Astfel, contribuabilii care înregistrează obligaţii fiscale în sumă totală mai mare de 300 milioane lei pot fi acordate esalonari la plata pe o perioadă de maxim 7 ani.

În termen de 30 de zile de la data comunicării acordului de principiu, contribuabilii trebuie să constituie garanţii, cu excepţia instituţiilor publice, astfel cum sunt definite prin Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi prin Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, după caz, precum şi a autorităţilor/serviciilor publice autonome înfiinţate prin lege organică.

Garanţiile constituite sub formele prevăzute trebuie să acopere sumele eşalonate la plată, dobânzile datorate pe perioada eşalonării la plată, plus un procent de până la 16% din sumele eşalonate la plată, în funcţie de perioada de eşalonare la plată, astfel:

a) pentru eşalonări de la 13 la 24 de luni, procentul este de 4%;

b) pentru eşalonări de la 25 la 36 de luni – 8%;

c) pentru eşalonări de la 37 la 48 de luni – 12%;

d) pentru eşalonări de peste 49 de luni – 16%.

Modificari privind esalonarile la plata

★ ★ ★


StoreFashion.ro
★ ★ ★

Despre Asistenta contribuabili

Am creat Asistenta Contribuabili cu scopul de a aduna intr-un singur loc diverse informatii oficiale (imprastiate pe tot internetul) necesare din domeniul fiscal, contabil, legislativ, consultanta fiscala. Daca am reusit sau nu ramane la aprecierea dvs. Materialele afisate pe site sunt strict pentru informarea dvs, non-comerciala. Nu suntem raspunzatori pentru nici un prejudiciu direct sau indirect, accidental sau intentionat, rezultat in urma utilizarii acestui site sau a oricaror site-uri legate la acest site.

Comentariile sunt închise.