Noutati privind Impozitul pe venit in 2015

libris.ro
★ ★ ★Noutati privind Impozitul pe venitIncepand cu 01 februarie 2015 au intrat in vigoare cateva noutati privind Impozitul pe venit in 2015:

Sunt scutite de impozit pe venit următoarele categorii de venituri realizate de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, din:

  • activităţi independente, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere,
  • activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, altele decât cele prevăzute la art.72 din Codul fiscal, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică.
    (art. 461, 711 din Codul fiscal)

Astfel că:

  • nu se datorează plăţi anticipate în cazul contribuabililor, persoane fizice cu handicap grav sau accentuat care realizează venituri din activităţi independente, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, prevăzute la cap II şi VII din Codul fiscal, scutite de impozit pe venit.  (art. 82 alin. 11 din Codul fiscal)
  • pentru aceste venituri, realizate de persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat până la data de 1 februarie 2015, obligaţiile fiscale sunt cele în vigoare la data realizării acestora.

Pentru veniturile obţinute în perioada 1 ianuarie 2015 şi până la 1 februarie 2015, se aplică următoarele reguli:

  • normele anuale de venit se corectează astfel încât să corespundă perioadei impozabile;
  • în cazul veniturilor pentru care venitul net anual se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate, nu se mai stabilesc şi nu se efectuează plăţi anticipate, iar venitul net anual se declară până la data de 25 mai 2016.
    (art. 94 alin. 20 şi 21 din Codul fiscal)

Sunt reîncadrate din categoria veniturilor neimpozabile în categoria veniturilor scutite, veniturile din salarii şi veniturile din pensii realizate de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat.

Baza legala: OG 4/2015

Sursa: DGRFP Arges

★ ★ ★


StoreFashion.ro
★ ★ ★

Despre Asistenta contribuabili

Am creat Asistenta Contribuabili cu scopul de a aduna intr-un singur loc diverse informatii oficiale (imprastiate pe tot internetul) necesare din domeniul fiscal, contabil, legislativ, consultanta fiscala. Daca am reusit sau nu ramane la aprecierea dvs. Materialele afisate pe site sunt strict pentru informarea dvs, non-comerciala. Nu suntem raspunzatori pentru nici un prejudiciu direct sau indirect, accidental sau intentionat, rezultat in urma utilizarii acestui site sau a oricaror site-uri legate la acest site.

Comentariile sunt închise.