Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare

libris.ro
★ ★ ★Comunicat ANAF: În vederea constituirii Registrului persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, contribuabilii înregistraţi în scopuri de TVA care, în perioada 1 octombrie 2011 – 30 septembrie 2012 au realizat cifra de afaceri sub plafonul de 2.250.000 lei, determinată în funcţie de

elementele prevăzute la art. 1342 alin. (3) lit. a) din Codul fiscal, aveau obligaţia depunerii, până la data de 25 octombrie 2012, a Notificării privind aplicarea sistemului TVA la încasare (formular 097, aprobat prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1529/2012, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 707 din 16 octombrie 2012).
Verificarea de către organele fiscale a corectitudinii înregistrărilor în registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare se face pe baza informaţiilor privind cifra de afaceri din deconturile de TVA (formular 300) depuse de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, pentru perioada octombrie 2011 – septembrie 2012, inclusiv şi înregistrate în evidenţele organelor fiscale până la data de 10 decembrie 2012.
Pentru a asigura o cât mai mare acurateţe a datelor înscrise în registrul registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care nu şi-au îndeplinit obligaţiile de declarare a TVA pentru toată perioada octombrie 2011 – septembrie 2012, sunt rugate să depună până la data de 10 decembrie 2012 deconturile de TVA (formular 300) restante.

[subscribe2]

Comunicat ANAF

★ ★ ★


StoreFashion.ro
★ ★ ★

Despre Asistenta contribuabili

Am creat Asistenta Contribuabili cu scopul de a aduna intr-un singur loc diverse informatii oficiale (imprastiate pe tot internetul) necesare din domeniul fiscal, contabil, legislativ, consultanta fiscala. Daca am reusit sau nu ramane la aprecierea dvs. Materialele afisate pe site sunt strict pentru informarea dvs, non-comerciala. Nu suntem raspunzatori pentru nici un prejudiciu direct sau indirect, accidental sau intentionat, rezultat in urma utilizarii acestui site sau a oricaror site-uri legate la acest site.

Comentariile sunt închise.