Se modifica Declaratia 200

libris.ro
★ ★ ★Anaf a publicat un proiect de ordin pentru a modifica declaratia 200 “Declaraţie privind veniturile realizate din România” si implicit a formularului 260 care se va numi “Decizie de impunere privind plăţile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contribuţii de asigurări sociale de sănătate, precum şi

obligaţiile de plată cu titlu de contribuţii de asigurări sociale”, incepand cu 01 ianuarie 2013.

Aceste modificari trebuiesc facute deoarece incepând cu data de 1 iulie 2012, contribuabilii persoane fizice care datorează contribuţii sociale obligatorii, au fost preluaţi în administrare de către ANAF, stabilirea obligaţiilor de plată reprezentând contribuţii sociale facandu-se pe baza veniturilor declarate de contribuabili, prin “Decizie de impunere privind obligaţii de plată cu titlu de contribuţii de asigurări sociale”(formular 610) şi “Decizie de impunere pentru plăţi anticipate cu titlu de contribuţii de asigurări sociale de sănătate”(formular 620).
Prin aceste modificari se introduc campuri noi in Declaratia 200 care să permită stabilirea bazei de impunere pentru contribuţiile sociale, în funcţie de categoria de venit realizată si se unifica titlurile de creanţă privind stabilirea impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate de persoanele fizice, prin includerea informaţiilor
referitoare la plăţile anticipate privind impozitul pe venit şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate, precum şi cele referitoare la obligaţiile de plată cu titlu de contribuţii de asigurări sociale în formularul “Decizie de impunere privind plăţile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contribuţii de asigurări sociale de sănătate, precum şi obligaţiile de plată cu titlu de contribuţii de asigurări sociale”. Astfel, printr-un singur titlu sunt stabilite şi individualizate obligaţiile fiscale datorate de o persoană fizică, pe categorii şi surse de venit.

Modificarea va viza OPANAF 52/2012 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare prevăzute la Titlul III din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal publicat în M.O. nr. 72 din 30 ianuarie 2012.

Proiectul de ordin poate fi consultat AICI.

Se modifica Declaratia 200

★ ★ ★


StoreFashion.ro
★ ★ ★

Despre Asistenta contribuabili

Am creat Asistenta Contribuabili cu scopul de a aduna intr-un singur loc diverse informatii oficiale (imprastiate pe tot internetul) necesare din domeniul fiscal, contabil, legislativ, consultanta fiscala. Daca am reusit sau nu ramane la aprecierea dvs. Materialele afisate pe site sunt strict pentru informarea dvs, non-comerciala. Nu suntem raspunzatori pentru nici un prejudiciu direct sau indirect, accidental sau intentionat, rezultat in urma utilizarii acestui site sau a oricaror site-uri legate la acest site.

Comentariile sunt închise.